Video produkcija z modrim ozadjem izpadla nad pričakovanji

Spletni skupnosti gejmerjev League of Legends Slovenija sem odstopil svoj čas in znanje iz video produkcije in skupaj smo sestavli zelo lično kratek video o dogajanju na domači sceni. Pri produkciji sem uporabil modro ozadje in tokrat z malce močnejšo zadnjo rumeno lučjo (ker snemam z daylight lučmi). Zaradi slednjega sem bil neverjetno presenečen, kako lepo sem dobil osebo iz modrega platna in hkrati obdržal zelo veliko podrobnosti. Snemal pa sem s Canon 550D in 5D mark III, s čimer je video naredilo mnogo bolj ličen in dinamičen. Dve kameri sta tudi rešili vmesne reze in napake govorca. Zato mu ni bilo treba 20x ponavljat istega teksta v enem kosu, ampak se je vse naredilo v štirih delih in vsakega za vsak slučaj ponovilo vsaj dvakrat.

Prva epizoda LOL Slovenija video predstavitev_[juvan.net] 01

 

Na njihovo željo sem se pozabaval tudi z efektom iz igre, kjer se lik preteleportira.

Prva epizoda LOL Slovenija video predstavitev_[juvan.net] 02

 

Še končni video v celoti:

Ko sem sestavil ta zanimiv produkt, se mi je porajala ideja, da bi morala v Sloveniji obstajati kakšna specializirana produkcijska skupina, finančno podprta s strani države ali občine, naloga skupine pa bi bila podpirati take ljubiteljske in društvene video projekte. Namreč, jasno je, da društvo, ki se ukvarja z igrami/nogometom/kvačkanjem/kuhanjem/etc. ne more imeti znotraj skupine še nekoga, ki bo obvladal video produkcijo in imel lasten studio, najemanje poklicnih podjetij pa je drago. Izjema bi bila, če je kakšnemu članu to vsakodnevna služba. Kar je bolj redko, kot nahajališča nafte v Sloveniji.

V kolikor pa bi obstajala produkcijska skupina specializirana za to področje  (in bi jim valda bilo to v veselje delat, kot je meni) in hkrati živela od tega (ker od dobre volje želodec ne bo poln), bi imela vsa društva in skupnosti priložnost izkoristiti video produkcijo za nadgraditev in širitev svojega hobija.

Ampak kakorkoli že, verjetno se kaj takega pri nas ne bo zgodilo 🙂

LP
Juvan

PS: Glede na to, da je bilo na podstrešju prekleto mrzlo, vsaka čast Borutu za vzdržljivost v kratkih rokavih 🙂

5 thoughts on “Video produkcija z modrim ozadjem izpadla nad pričakovanji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.