Ugoden oglasni video za vsak žep

Trenutni časi so spremenili veliko stvari. Med drugimi tudi način izdelave oglasnih videjev. Doslej je bila najbolj tradicionalna praksa izdelava projektov po naročilu od ideje, scenarija, do snemanja in post-produkcije. A ker smo imele video produkcije zavezane roke glede snemanja projektov, so marketingi našli drug način izdelave oglasnih spotov.

Najbolj ugoden oglasni video je lahko sestavljen kar iz stock video posnetkov. Vse kar se potrebuje je le čas iskanja primernih posnetkov po bogatih bazah stock agencij. Celoten post-produkcijski proces pa še vedno ostane isti – montaža, barvne korekcije, skladba, VO, 2D/3D animacije, teksti in druge manipulacije.

Roko na srce, večina ljudi ne opazi razlike med oglasi iz stock posnetkov in tradicionalno posnetimi oglasi. Tudi pred epidemijo je bilo ogromno oglasov na televiziji in na spletu narejenih iz stock posnetkov. Seveda imajo tradicionalno posneti oglasi svoj namen, saj so lahko povsem personalizirani z vsakim kadrom. Vendar za ohranjanje podobe podjetja in produktov je tudi ugoden oglasni video povsem primeren način promocije.

Dobra plat stock video posnetkov je, da lahko naročnik sam izbrska želene posnetke, ki jih potem video produkcija zapakira v končni produkt. Na ta način je tudi postopek precej hitrejši. Če je naročnik dovolj vešč pri uporabi raznih instant mobilnih aplikacij, lahko kupljene stock posnetke kar sam opremi z nekaj efekti in uporabi na družbenih omrežjih.

Ugoden oglasni video ni nujno poceni oglasni video. Post-produkcijska obdelava, da ustreza željam naročnika je še vedno nekaj dela. Tudi licence za posamične posnetke se razlikujejo glede na trg in način uporabe posnetkov. No, še najceneje in najbolj efektivno za pridobivanje odziva na družabnih omrežjih je kupovat ljubke mačje posnetke in jih objavljat brez obdelave.

Za največjo in najboljšo izbiro stock posnetkov predlagam agenciji Pond5 in Adobe Stock. Seveda obstajajo tudi druge strani, a je izbira omejena, sprejemajo precej sranja ali imajo izkoriščevalski odnos do ustvarjalcev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.