Specializacija v video produkciji

Video produkcija je presneto široka industrija z ogromno možnosti specializacij. Zato na večjih filmskih setih vidiš na desetine in stotine ljudi, ki skrbijo za nastanek filma. Pa še to le v produkcijskem delu. Kje je šele pred-produkcijski in post-produkcijski del kadra. Povsem enako je v komercialni video produkcijski industriji. Le da tukaj večinoma začnemo kot one-man-band, kjer moramo znati večina področij nastanka video izdelka od ideje do končnega izdelka. Prej ko slej pa ti one-man-band ne odgovarja več, če želiš dvigniti kvaliteto izdelkov. Začneš se povezovati z različnimi ljudmi s skupnimi interesi. Na ta način se delo porazdeli na več ljudi in vsak poskrbi za svojo področje na projektu.

Zadnjih nekaj let več svojega časa posvečam delu na projektih drugih, kjer nudim svojo specializacijo na področju osvetlitve (direktor fotografije), hendlanja kamere in tehnike. Iz tega namena sem postavil tudi svojo specializirano spletno vizitko Blaž Juvan Cinematographer. Na ta način se lažje povezujem in sodelujem na različnih projektih drugih produkcij, svoj čas in energijo pa posvetim le točno določenim težavam pri ustvarjanju video izdelkov in filmov. Pa nekaj projektov je tudi mojih osebnih, ki sem jih želel ustvariti po svoji viziji in nekako ne spadajo na tukajšnjo produkcijsko spletno stran.

Še vedno je izredno pomembnega pomena, da poznam vsa področja video produkcije, saj pripomorejo pri lažjem komuniciranju med različnimi kadri na setu in zunaj njega. Torej, če si šele začel v tej industriji in ne veš kje začeti; spoznaj vsa področja in se počasi usmeri v tista, ki te najbolj veselijo in so tudi najbolj zanimiva in kjer lahko industriji največ doprineseš. Če imaš izjemen občutek za video montažo, če znaš dobro režirati in motivirati ljudi, imaš talent za organizacijo, si poln idej za zgodbe, obvladaš 2D ali 3D animacijo, ti je zvok in muska blizu, vidiš barve boljše od drugih ali enostavno raje postavljaš scensko dekoracijo, potem se drži tega in izboljšaj svoje tehnike. Specializacija v video produkciji je izrednega pomena za dvig kvalitete končnih video izdelkov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.