Rekordni čas avtonomije Samsung Galaxy S2 baterije

Priznam, da že dolgo nisem nič napisal na temo testiranja Samsung Galaxy SII mobilnika, moram pa reči da po več kot pol leta uporabe tega (zelo dragega) aparata nimam nobenih komentarjev s čimer bi ga lahko očrnil. Tudi z zelo cenenim ovitkom za zaščito SGS2 sem nadvse zadovoljen, čeprav po pol leta stalne uporabe že robovi ovitka malce popuščajo. Mnogokrat mi je SGS2 prav prišel tudi pri daljinskem upravljanju DSLR Canon 550D fotoaparata, s čimer sem lahko (recimo) posnel slednji predstavitveni video za svojo skupnost. Priznam pa, da funkcija branja USB ključkov in priklop na HDMI televizijo ni od pisanja vodiča praktično nikoli prišel v redno rabo.

Me je pa zelo pozitivno presenetila nova izkušnja, ko sem prejšnji mesec popizdil nad nenavadno veliko porabo pretoka podatkov v ozadju mobilnika. Od takrat izklapljam prenos podatkov, ko ga ne rabim, poleg tega sem zdaj izključil še WDCMA tehnologijo za hitrejši prenos. Kaj sem dosegel? Zavidljivo avtonomijo mobilnega aparata. Tudi z zelo veliko klici je baterija zdržala minimalno 4dni uporabe, s tem da bi lahko prišel do 5dni brez večjih težav. Na spodnji slikici lahko vidite, kolikšna je bila poraba in koliko je baterije še ostalo, vendar sem moral na službeno obveznost, zato sem ga raje napolnil.

Kar mi je najbolj všeč pri tem, da je avtonomija že skoraj enaka mojemu prejšnjemu mobilniku Nokia E61i, ko mi je tudi zdržal 4 dni minimalno. Sicer sem imel pri SGS2 tokrat krepko več klicev, kot sem jih imel običajno pri Nokiji.

Kaj naj rečem, mobilnik je boljši kot nov. Vsaj glede na začetne teste =) (poleg tega pa nima niti ene praskice, čeprav mi je večkrat padel po tleh.)

LP
Juvan

 

PS: Postavil nov rekord v avtonomiji. Več kot 5dni z dnevno vsaj uro pogovorov in smsanjem. Občasno tudi pregledovanje mailov.

3 thoughts on “Rekordni čas avtonomije Samsung Galaxy S2 baterije

  1. Baterijo redno porabljajte do popolne izpraznitve (tik preden telefon crkne) in 100% polnitve.
   Izklapljajte Wifi, Bluetooth in GPS funkcije, če jih ne uporabljate.
   Izklapljajte podatkovne prenose (s pomočjo bližnjice iz Google Play “Data Enabler”), če jih redno ne koristite.
   Nastavite avtomatsko prilagajanje svetlosti.
   Telefon ni za igranje igric, kar veliko prispeva k obstojnosti baterije.
   V nastavitvah za mobilno omrežje pri “omrežni način” izberite “Samo GSM”.
   Navadite se ročno zatemnjevati zaslon po uporabi s tipko ob strani.

   Z vsem tem se da bistveno privarčevati na bateriji in njeni porabi.

   LP

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.