Čemu nakup objektiva Canon 18-135mm f/3.5-5.6

Moram vas že zdaj opozorit, da karkoli nabavljam, nabavljam z zelo jasnim razlogom. Tudi novopridobljeni objektiv Canon 18-135mm f/3.5-5.6 je bil kupljen z dobrim razlogom. Osebno nisem velik ljubitelj fotografije in fetišist na celotno zakladnico objektivov, zato sem zelo zbirčen pri nakupovanju objektivov in sem mnenja, da je imeti več zelo podobnih objektivov največja bedarija in potrošnja denarja. Kupi kar boš pogosteje uporabljal, ali pa sploh ne kupi.

Zato sem se tudi odločil za nakup omenjenega objektiva, čeprav že imam KIT objektiv Canon 18-55mm f/3.5-5.6 in sposojen Canon 70-300mm f/3.5-5.6. Imam pa tudi za slabe svetlobne razmere še objektiv 50mm f/1.8. Razlog je predvsem v uporabnosti objektiva – s svojim širokim kotom 18mm in dovolj dobrim tele kotom 135mm ga naredi primerljivega z ročnimi video kamerami. Sicer je njegova zmogljivost primerljiva z 7x zoom na video kamerah, ampak je za svojo ceno povsem odlična izbira.

Prišel sem tudi cenovno zelo ugodno čez, saj je isti objektiv pri nas skoraj 2x dražji.  Precej dražji je še Canon 18-200mm, ki pa s svojo ceno ne upraviči le malce večjega zooma. Zato sem se tudi odločil za 18-135mm.

 

S takim objektivom grem lahko brez slabe vesti ven in slučajno poslikam in posnamem kakšne zanimive trenutke. V primeru da bi imel več objektivov za tako široko funkcijo, jih niti pod razno ne bi menjaval med pohajkovanjem (saj veste, priložnost zamujena ne vrne se nobena). S tem multifunkcijskim objektivom pa lahko brez težav spreminjam iz širokega v tele objektiv le s preprostim obratom na objektivu =)

Pa še razlika med Canon 18-135mm;

100% crop na cerkvico;

 

in še objektiv Canon 70-300mm;

100% crop na cerkvico;

 

Zelo kul, kajne?

LP
Juvan

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.