Testiranje Samsung Galaxy S II mobilnika

Z dnem 9.6.2011 sem prejel mobilni aparat Samsung Galaxy S II, najnovejši in najboljši kos telekomunikacijske opreme (vsaj zame). Ta telefon mi bo odslej grenil ali razveseljeval življenje, sočasno pa bom na twitter in morda blog spisal večja opažanja pri tovrstni napravi. Predvsem zato, ker sem po ocenah spleta dobil občutek, da gre za mnogo boljšo napravo od Applovega iPhone 4. Sicer si dizajnersko in cenovno nista daleč, mi vseeno Apple ne dogaja.

Ker sem internetaš in videoholik, so bile moje prve aplikacije na njemu Twitter/Facebook/mail/IRC/Youtube/…itd, ter video predvajanja sposoben “mVideoPlayer”. Brezplačen androidov programček, ki je sposoben predvajati tudi v matrosko zapakirane 720p HD videje z mehkimi in oblikovanimi podnapisi. Probal sem še enega random, ki ni bil sposoben in je že odletel iz aparata.

LOG uporabe in opažanj;

10.06.2011 – Po prvem polnjenju (po nakupu) mi je #SGS2 z #android-om zdržal celih 24ur (natanko!). Uporaba: precejšnja.
11.06.2011 – Po drugem polnjenju in preteklih 24urah je baterija pri ~75%. Uporaba: zmerna.
12.06.2011 – Po drugem polnjenju in 48urah je baterija pri 40%. Uporaba: zmerna.
12.06.2011 – Doslej lahko rečem, da se mobilnik obnese kot zelo hiter in odziven.
13.06.2011 – Mobilnik je zdržal približno 3dni, oziroma ~72ur. Uporaba: precejšna.
14.06.2011 – Po tretjem polnjenju je zdržal 24ur. Uporaba: extremna (gps, igre, programi, telefonarjenje, visenje na internetu…)

Slikce iz mobilnika (nekatere v polni resoluciji, druge v manjši);

Nič kaj obetavna kvaliteta fotografij, pri tem ne zaostaja niti video. Sicer nisem veliko računal na kvaliteto slednjih, vendar sta definitivno boljši od prejšnjega mobilnika (Nokia e61i).

EDIT: Dodajam še video v 1920p resoluciji, ki sem ga posnel v različnih svetlobnih pogojih in kadrih. Namen videa je pokazati njegovo precej dostojno kvaliteto, ko pride do snemanja bližnjih predmetov. Pri daljnih že izgubi na kontrastu, barvi in še tresljaji so zelo moteči. Razmišljam celo o miniaturnem primežu za stativa za mobilnike (iz kitajske za 3€). Eno težavico, ki jo ima pri snemanju videa je autofokus, ki ga malce heca tudi pri snemanju oddaljenih objektov :\ Morda bi ga morali nadgraditi s funkcijo, da fokus zakleneš, ko ga enkrat izmeri… da med snemanjem ne začne avtomatsko spreminjat.

Najbolj zanimivo za ta mobilnik je, da podpira priklop na televizijski HDMI vhod. To dosežete le preko MHL opcije, kjer morate kupit (pri nas nedobvljiv) kabel iz microUSB na HDMI. S tem lahko gledate filme na večjem zaslonu (in še to v polni ločljivosti 1080p) ali igrate igre (sicer odsvetujem kakšne streljačine in avtomobilščine… ker je preveč laga).

Uporabne aplikacije za Androida:
– mVideoPlayer (predvaja vse, tudi matrosko in v njih priložene oblikovane podnapise)
– Youtube (za gledanje Youtube posnetkov)
– Skype (za klepetanje)
– Twitter (za čivkanje v svet)
–  Facebook (če ga potrebujete)
– Android system info (vsi podatki o telefonu)
– QR Droid (za odčitavanje QR oznak)
– WordPress (če pišete blog in ga želite mobilno)
– Mango (za branje japonskih stripov, ko nimate drugega dela)
– iGO (GPS navigacija)
– CityBikes (če ste iz ljubljane in iščete prosta kolesa)
– Dež-Vreme (aplikacija za vpogled v vremensko sliko)
– Dropbox (bolj enostavno prenalaganje materiala iz mobilnika na druge naprave)
– AngryBirds (je treba sploh omenjat?)

Aplikacije si lahko na mobitel nalagate preko  https://market.android.com/ , kjer si izberete želene aplikacije, ob priklopu mobilnika na splet pa vam jih avtomatično naloži.

LP
Juvan

PS: Priporočam ogled še uradne predstavitve mobilnika:

4 thoughts on “Testiranje Samsung Galaxy S II mobilnika

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.