Menjava mobilnika SGS2 za LGG2

 

Več kot dve leti je že tega, ko sem v roke dobil takratnji “flagship” telefonček pod imenom Samsung Galaxy S2. Ker mi je v tem času že preteklo 2-letno obdobje naročniškega razmerja (aka 24-mesečno odplačevanje) pri operaterju, je bil že čas za menjavo. Čeprav mobilnik še vedno deluje in bo šel za skromno ceno v druge roke,  sem osebno tech g33k in zato nimam interesa naprave obrabit dokler ne izpusti duše. SGS2 je ob zadnjem testiranju baterije še vedno zdržal od 3-5 dni normalne rabe. Kar je za 2 leti in nekaj mescov star telefon presenetljivo. To samo potrjuje, da telefon lahko zdrži zelo dolgo, če ga ne obremenjuješ z vsemi možnimi aplikacijami hkrati in baterijo strošiš z vsakodnevnim polnjenjem. Mobilnik je mobilnik, za večje obremenitve imamo PC. Tako kot avta vsakodnevno ne teramo do maksimalne omejitve, tud mobilni aparat ni temu namenjen. Defacto.

LG G2 01 - JuvanNet

LG G2 - JuvanNet

Za njegovega naslednika pa tokrat nisem gledal le po Samsungovem kampu (kot fani radi delajo), ampak sem šel čez vse večje “flagshipe” različnih proizvajalcev. Največ sem gledal po ponudbi operaterja, kjer že imam naročniško razmerje, zato tudi izbira ni ravno drastično velika. Je pa dejstvo, da je pri meni v prvi vrsti odpadejo vsi mobilniki, ki imajo slabše karakteristike baterije od prejšnjega mobilnika. Torej je odpadlo 99% celotne izbire. Tudi najnovejši Nexus 5, ki naj bi bil oh in sploh. Pa iPhone 5S. Samsung Galaxy S4 Active je bil skoraj na meji s SGS2. Isto Nokia Lumia 1020. Mogoče je edino HTC One Max pomisleka vreden. A jih po bateriji LGjev G2 šiša po celi črti. Tudi ko gledam po kapaciteti razpoložljivega pomnilnika, ravno pravi velikosti zaslona, resoluciji zaslona… nedvomen zmagovalec.

LG G2 03- JuvanNet

 

Potem so pa tukaj še finese… zanimiv koncept gumba na hrbtni strani. Video kamera spredaj ima KONČNO 1920x1080p, zadnja celo 60fpsjev pri 1920x1080p. Zaslon se vklopi/izklopi s tapkanjem po površini zaslona (čeprav velikokrat zataji). Presenetil me je tudi remote controller za TVje in druge sobne IR naprave. Na njem pa uspem predvajat tudi najbolj požrešne HD videje.

LG G2 02 - JuvanNet

Konec koncev sem kupoval malo boljši mobilnik, a dobil sem res kul strojček. In odkar sem ga kupil, sem ga polnil le enkrat. Že iz škatle mi je zdržal 4dni, po prvem polnjenju pa 154ur, prevedeno v 6dni in 4ure. In ko sem fotkal tole zgoraj je imel še 5%, v tem času pa sem še lahko napisal ta članek, šel pod tuš, presrfal splet in ga bom dal polnit šele, ko bom šel spat. Torej prištetih še nekaj ur. Uporabe od časa nakupa je blo kar veliko, saj vsi vemo, da je treba vsak nov mobilnik nastavit, dodat nekaj multimedije nanj, stestirat kako delujejo požrešni videji in vse to ob prižganem wifiju. Dokaj normalna raba. V prihodnjih dneh pa pač za klice, smse, pregledovanje emailov… ipd.

Zanj sem iz kitajske naročil še ličen ovitek, ker pri nas je tipična navada operaterjev, da jih nimajo ravno za najnovejše mobilnike, imajo pa za kak let starejše. Sem pa trmast pristaš zaščitnih ovitkov, tudi prejšnji mobilnik je bil ohranjen bolj od katerega koli podobnega modela na širnem spletu. To so krhke in občutljive naprave, ki kar kličejo po razbitih zaslonih in obtolčenih robovih. Če ga razbijete, ste krivi sami in ne proizvajalec.

Naj vam tekne,

LP
Juvan

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.