Samsung Galaxy S4 po Samsung Galaxy S2 ni noben presežek

Sem že skoraj dve leti precej zadovoljen uporabnik Samsung Galaxy S2 takrat prvega pomembnega flagship mobilnika, ki se je pravzaprav izkazal za najboljšega v mojem življenju. Je imel tudi kakšne svoje trenutke protestiranja proti meni, a mu je ročno resetiranje za kar nekaj časa ubilo voljo. Kot moj prvi smartphone telefon sem se na začetku veliko poigraval z aplikacijami in igrcami, sčasoma pa sem se tega odvadil in celo začel izklapljat vse nepomembne funkcije. S tem sem veliko prišparal na bateriji, saj mi še vedno zdrži od 3 do 5 (tudi 7) dni uporabe. Kar je za novejše smartphone “nemogoče”. Če nisi ravno razvajen frik, ki stalno predrkava aplikacije, potem ti lahko telefon služi zelo dolgo.

Potem je prišel Samsung Galaxy S3, ki sem ga tudi držal v roki in z njim malo igral, a poleg boljše sprednje kamere me ničesar drugega ne prepriča v nakup. Strojno in funkcijsko ni prav nič slabši od SGS2 (vsaj to kar jaz rabim), pa tudi nič mi ne koristi strojna oprema, če na njemu tako ali tako ne morem poganjat Adobe video/foto obdelovalnih orodij.

In potem pride še Samsung Galaxy S4, za katerega pa sem imel upanje, da bo vseboval več kot le nekaj novih nepotrebnih funkcij (da ne omenjam, kako novice po svetu pumpajo 13 megapikselno HD kamero kot nekaj novega… LOL). Ker ga še nisem držal v rokah in bolj temeljito pregledal njegove funkcionalnosti, težko rečem, če je to le še en copy-paste smartphone s tremi popravki, ki ga ne naredijo boljšega od SGS2.

Samsung Galaxy S4

Očitno bo SGS2 še tretje leto počakal na upajoč SGS5, ki bo vreden menjave. Imeti mora vsaj nekaj, za kar bom imel RAZLOG za menjavo super telefona za še bolj super. Na marketing fore pač padel ne bom.

EDIT: Rečeno je tudi, da slovenski trg prejme SGS4 mobilnike z oskubljeno procesorsko sposobnostjo… torej ne bo 8-jedrni mobilnik, ampak le 4-jedrni.

LP
Juvan

 

3 thoughts on “Samsung Galaxy S4 po Samsung Galaxy S2 ni noben presežek

 1. Kaj pa se recimo na povprečnemu androidu splača izklopit od aplikacij? Ker imam zdaj novo škatlico in je tale življenjska doba baterije…no, ni preveč za pohvalit.

 2. Grem po vrsti;

  – izklopiš wifi povezavo (vklopiš le ko želiš prenašat večjo maso podatkov)
  – izklopiš podatkovne prenose (naj ne bomo tok odvisni, da mormo bit 24/7 priklopljeni na web) in vklopiš le ko želiš prečekirat maile in druge stvari, potem spet izklopiš. Najbolje si je narest bljižnico na home screenu.
  – izklopiš gps
  – vsaj enkrat dnevno počistiš pomnilnik
  – zaslon naj se izklaplja takoj po uporabi (ne da v žepu še pol minute gori v prazno), pa za vsak slučaj še timer na 15sekund za samodejni izklop
  – ponoči lahko prišparaš tudi z odklopom iz omrežja, kar ZELO pripomore k obstojnosti baterije (imaš na gplay Airplane Mode Widget aplikacijo).

  Tudi na Samsung ACE se je z intenzivno uporabo smsov/klicev dalo baterijo obdržat brez polnjena več k 3 dni (z zadnjo točko bi se še dlje, a se vsakič ne spomniš izklopit pred spanjem).
  Jaz si na SGS2 še danes upam na večer pustit baterijo na 20% še za naslednji dan, ker zdrži brez problema. V bistvu se mi je mogoče 1x v dveh letih zgodil, da mi je praktično crknil telefon. 🙂

  Če kaj pomaga ^^

  PS: Kater model telefona imaš?

 3. Uh, hvala. Večino reči že tako počnem, še zaslon imam na najmanjši svetlosti (ker več pač ne potrebujem), aplikacijo za Airplane mode pa bom inštaliral zdaj.
  Nekako imam občutek, da mi baterija ne bo držala več kot 3 dni, pa če se postavim na glavo. Res je, da imam prvič tovrstni pametni telefon in najbrž veš kako je, ko dobiš nekaj novega v roke…torej ga ves čas mrcvariš po rokah in ga spoznavaš, kar zna požreti baterijo, ampak se mi že v osnovi zdi, da mu že po specifikacijah ni usojeno bit dlje časa brez kabla.
  Sicer pa govorim o Xperiji Miro. Nizkocenovna, ampak še vedno mi postaja všeč (kolikor se da za tovrstni telefon, seveda).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.