Canon 5D Mark III + SteadyCam + Galaxy Tab 10.1 + DSLR Controller = Win

Že dolgo nazaj sem na Youtubu objavil en kratek video o testni povezavi med Canon 550D in Samsung Galaxy S2 s pomočjo DSLR Controller aplikacije. Ker se kombinacija odlično obnese za alternativo zunanjemu monitorju, sem ob nabavi Samsung Galaxy Tab 10.1 to spridoma uporabljal. Predvsem ob priložnostih, ko je bila kamera povsem pri tleh, ali celo ubrnjena na glavo. Hkrati sem jo uporabljal tudi če ni bila, saj sem si jo lahko enostavno privijačil na svoj stativ in lažje spremljal nastavitve.

Mini studio z DSLR in Galaxy Tab10.1

Slider + Canon 5D mark III + Canon 70-200mm + Galaxy Tab 10.1

Tokrat pa sem preizkusil še, če je možno Galaxy Tab 10.1 spravit na SteadyCam za zunanjo kontrolo DSLRja 5D Mark III. Čeprav je celotna nastavitev izjemno težka (za roko), je praktično možna… predvsem pa je odvisno od operaterja, kaj bo delal s tem, saj za nek tek ne bi bilo uporabno. Tablica je prevelika in bi prehitro zadevala v ogrodje steadycama. Sicer pa je možno s tako nastavitvijo hodit in brez dotikanja fotoaparata nastavljat karkoli pač že hočete… tudi fokus je možno nastavljat, če je nastavljen na AF. Konec koncev izjemno uporabno, če vemo, da je med snemanjem na steadycamu kontrola nad aparatom nična.

5D mark III + SteadyCam + Galaxy Tab 10.1

Fotka je švoh, ker je Canon 550D v posoji. Tako sem moral slikat z ročno kamerco Canon HG-10, hkrati pa držat ročaj na katerem je tablica, da se sploh karkoli vidi nanjo. Spodaj si poglejte video, ko sem malce bluzil po stanovanju. Moram pa omenit, da kombinacija ne bo zamenjala kakšnega boljšega zunanjega monitorja (ker za enak denar dobite profesionalen monitor, oziroma že skoraj Atomos Ninja 2 snemalnik)… je pa super nadomestek, če imate android tablico ali pa kakšen boljši androidni telefon.

Naj vam tekne!

LP
Juvan

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.