Adobe Premiere CS5.5, CS5 in kompatibilnost videa 5D Mark III

Še dobro, da sem tik pred jeznim brcanjem v svojo 1 leto staro računalniško škatlo obrnil strica Googla, zakaj za vraga se mi Adobe Premiere ob importanju .MOV video posnetkov iz 5D Mark III fotoaparata stalno sesuva in šteka. Ugotovil sem zelo grenko razsvetljenje, da imajo vse stareše verzije Adobe Premiere programa težave s prepoznavanjem video formata iz omenjenega foto/video aparata. Krasno. Rešitev? Ročno preimenovanje vsake datoteke iz .MOV v .MP4. Bojda je to začasna rešitev, a vsaj deluje. Na končno kvaliteto ne vpliva. A ker bi bilo mazohistično delo preimenovanje vsake datoteke, ko imaš 500+ videjev za obdelat, obstaja veleumna rešitev za preimenovanje v treh klikih.

Najprej potrebujemo ves video material zmetati v eno mapo.

Adobe Premiere CS5 ne podpira 5D mark III MOV video formata - preimenovanje v MP4 01

Nato odpremo en naprednejši program za delo z datotekami, jaz predlagam Total Commander. Zapeljemo se do mape, kjer imamo vse te datoteke in jih s CTRL+A označimo.

Adobe Premiere CS5 ne podpira 5D mark III MOV video formata - preimenovanje v MP4 02

V naslednjem koraku gremo pod FILE > MULTI-RENAME TOOL, kjer se nam odpre novo okno (prikazano spodaj):

Adobe Premiere CS5 ne podpira 5D mark III MOV video formata - preimenovanje v MP4 03Tam kjer vidite opcijo “Extension” napišete novo končnico spodaj prikazanih datotek in že ob tipkanju bi se morale spremeniti v stolpcu “New name”. Ostalega ne spreminjamo, če nočemo na koncu zmede glede imen datotek. Za konec stisnemo le še START!

Zdaj pa mapo enostavno vržemo v Adobe Premiere in program se ne bo več sesuval ali štekal. Čestitam!

LP
Juvan

 

2 thoughts on “Adobe Premiere CS5.5, CS5 in kompatibilnost videa 5D Mark III

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.