Video snemanje konjeniške prireditve

Organizatorji prireditev so mnogokrat postavljeni pred dilemo, kakšno vrsto video/foto storitev izbrati glede na dogodek. Za tokratni primer, o izbiri ustreznih storitev, smo izbrali snemanje konjeniške prireditve. V našem video produkcijskem ceniku  so navedene informativne ponudbe za različne projekte in potrebe naročnikov. Vsaka od ponudb pa zajema svoje področje dela. Naročniki se za izbiro primerne storitve, ali celo več teh, odločajo na podlagi želj, potreb in ciljev projekta/promocije,….
Vsaka od ponudb ima za naročnika (v tem primeru organizatorja prireditve) svoje prednosti in slabosti.  Zato v nadaljevanju izpostavljamo, kako vsako od področji pripomore k dvigu ozaveščenosti konjeniških prireditev/dogodkov. Iz naših izkušenj sta tako video kot fotografija nujna promocijska podpora dogodku. Kvalitetne fotografije se noro delijo po družbenih omrežjih, med nastopajočimi in obiskovalci, medtem ko kvalitetni video izdelki razveselijo obiskovalce takoj po dogodku in spodbudijo udeležbo na naslednjih dogodkih. Z režiranimi promocijskimi videji pa že lahko promoviramo tekoči dogodek.

Reportažni film konjeniške prireditve (“aftermovie”)

Trik dobrega reportažnega filma konjeniškega dogodka (bolj znano tudi kot “aftermovie”) je v njegovi napetosti, zanimivih kadrih in hitrosti objave filma na družbenih omrežjih. Idealno bi bilo objaviti video že naslednji dan, a v realnosti je ta lahko narejen šele drugi ali tretji dan po dogodku. Tak film mora zajemati le najlepše posnetke iz dogodka v dolžini do minute, morda minute in pol. Obstaja tudi manj efektivna varianta vmesnih komentatorjev (tipičen reportažni film), ki izrazijo zadovoljstvo nad dogodkom ter organizatorja, ki že povabi na naslednji dogodek. Slednji je lahko dolg do treh minut. Kaj več od te dolžine ni več optimalno in posledično upade interes gledalcev. Časi, ko smo po televiziji gledali (oz. bili prisiljeni gledati) reportažne filme dolge 5 ali celo 10 minut, so že davno mimo. Internet je postal izredno hiter in (pre)poln  informacij, katerih ne moremo v celoti absorbirati. Zato je v dobrem reportažnem videu pomembno zajeti le  ključno dogajanje filma in celotno zgodbo ”zapakirati” v čim krajšo, vendar zanimivo in gledljivo, dolžino. Slabost reportažnih filmčkov je, da so najbolj efektivni le takoj po izvedenem dogodku – takrat pridobijo največ všečkov, sledilcev in delitev. Torej je smiselno za vsak dogodek ustvariti nov film.

Video snemanje konjeniške prireditve

Konjeniško prireditev na glavnem prizorišču lahko snemamo za arhiv in potencialno tudi v živo. Snemanje v živo je sicer tehnično malo bolj zahtevno a ni več tako nedostopno, kot je bilo včasih. V vsakem primeru se izdela arhivske posnetke za nadaljnjo objavo na spletu, s tem pa omogočimo tekmovalcem in obiskovalcem ponovni ogled tekmovanj oz. dogajanja iz glavnega prizorišča. Prenos v živo je namenjen vsem, ki se dogodka ne morejo udeležiti ali pa ga uporabimo kot dodatno marketinško orodje. V večini primerov so taki posnetki izredno koristni tudi za analizo jahačev. Celotno dogajanje, zajeto v video obliki, je še dodatna podpora reportažnemu filmu, ki vzbudi zanimanje za udeležbo na naslednjih prireditvah. Na tujih prireditvah je ta vrsta video snemanja najbolj pogosta. Slabost takih video posnetkov je, da so neprimerni za promocijske namene – statična kamera na eni lokaciji ne more ustvariti dovolj zanimivega video materiala. Statična kamera pa mora biti zaradi povezave z audio mešalko in stalne pripravljenosti na nadaljnji program dogodka.

 

Video promocija konjeniške prireditve

Pri video promociji konjeniške prireditve je bistvena vsebina. Torej zgodba, ki se jo načrtuje vnaprej – od govornega teksta, kadrov, lokacije kjer se bo potekalo snemanje in druge faktorje (statisti, osvetlitev, scenografija, post-produkcija,…). Ker gre za režiran projekt, je seveda strošek produkcije precej večji. Je pa zato tak video izdelek dolgoročno uporaben in se ga osvežuje po daljšem obdobju. Veliko zanimivih posnetkov za namen video promocije je moč uporabiti že iz samih dogodkov – v kolikor so bili posneti kvalitetno. Z video promocijo na splošno predstavimo konjeniški dogodek, njegovo zgodbo in namen. Dodatna možnost video promocije je še v kratkih režiranih izdelkih za namen oglasnih blokov na internetu ali televiziji.

 

Fotografiranje konjeniške prireditve

Kvalitetne in zanimive fotografije povedo veliko o splošnem vzdušju na dogodku. Omeniti gre tudi, da je profesionalne fotografije lažje uporabiti v časopisih, revijah, na koledarjih, na spletu in v druge marketinške namene. Lepe fotografije obiskovalci veliko raje delijo in jih uporabijo za svoje profile ali si jih celo naročijo v fizični obliki. Ni boljše promocije kot odlične fotografije iz prireditve uporabljene na tisočih različnih mestih.

Konjeniške prireditve so odvisne od obiska, števila tekmovalcev, sponzorjev in drugih sodelujočih. Z dobro promocijo, ki se širi ne le od ust do ust, ampak po vseh družbenih kanalih, se najhitreje doseže večjo populacijo ljudi. Ker imamo pri tem že veliko izkušenj, vam z veseljem svetujemo in poskrbimo za vašo video ter foto promocijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.