Transcend 64GB SDXC na Canon EOS 550D – Test video/foto

Po večdnevnem brskanju, iskanju, spraševanju in tečnarjenju nisem prišel do jasnih odgovorov, ali kartica Transcend 64GB SDXC deluje na Canon EOS 550D v funkciji HD video zajemanja. Kartica je glede na ceno preostalih na trgu vsaj 3x cenejša, pri čemer sem jaz dal zanjo le okroglih 80€ pri EnaA. Skoraj brezplačno, če smo odkriti. Vendar sumljiva cena, nenavadni podatki in popolnoma nobenih oprijemljivih testov na spletu marsikoga odvrne od nakupa. Če je priznana firma ali ne. 80€ je še vedno velik denar za nekatere – tudi zame konec koncev. Ampak je velika razlika, če daš za 64GB kartico 250+€ ali pa LE 80€. Pri tem pa bi bilo malce nerodno zadevo vrnit, ko jo že enkrat odpreš in po možnosti ne deluje.

In sem šel vseeno v ta nakup, sprva sem jo želel naročiti iz kitajske, nakar ugotovim, da je pri nas še cenejša. Najlepša hvala EnaA za hitro opravljeno naročilo, ker sem jo po treh urah od naročila že lahko prevzel in doma preizkusil.

Javno lahko naznanim, da Transcend 64GB SDXC Class10 deluje BREZ problema na EOS 550D v FullHD (1080p) načinu. Celo z neuradnim hackom (Magic Lantern) se da prekoračiti kvaliteto snemanja do množilnika 1.3x, pri 1.5x že ne sme biti preveč gibanja. Kar lahko okvirno rečem, da je kartica sposobna prebaviti do nekje 60Mbps gostote video zapisa (uradno snema okoli 45Mbps).

Za zraven pa sem kupil še čitalec za SDXC kartice, ker zraven dobiš še 16GB SDHC Class6 kartico (ki tudi podpira video zajemanje na 550D).


Upam da komurkoli pomaga ta test iz prve roke in da se ne bo še kdo zaletaval z glavo v zid, ker nikjer ne najde informacij iz prve roke.

LP
Juvan

One thought on “Transcend 64GB SDXC na Canon EOS 550D – Test video/foto

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.