Polna jetra imam predavalnice in konferenčne sobe z nesposobnimi tehniki

Če sem kaj zasovražil v teh letih video snemanja predavanj in dogodkov, je pomanjkanje tehnikalije kamorkoli pridem. Nekako sem dobil občutek, da organizatorji/lastniki prostorov pričakujejo od snemalca, da bo imel s sabo poleg kamere in osnovnih potrebščin za LASTNO delo še vso audio opremo za ozvočenje in zajem zvoka. Ker so dvorane vedno prevelike za dretje govorca, je to logično, da se potrebuje. Pa tudi če imajo nekaj audio tehnike, je nihče od tam ne zna uporabljat, ali pa je tako čudno zvezano, da so vedno šumi, pokanja, izguba signala in petsto drugih nepričakovanih pizdarij. Za koga? Zakaj se moram potem jaz ubadat, kako bom čim kvalitetneje zajel glas govorca brez nepotrebnega živciranja? Da ne omenjam prisiljeno predrkavanje njihove opreme, da je od nje vsaj kakšna korist. Kaj potem sploh organizatorji in tehničarji tistih prostorov še delajo? Prižigajo tistih pet stikal desetih stropnih luči v prostoru? Prižiganje projektorja in zaganjanje power point prezentacije? Za to so plačani? Koji kurac! Dajte jim odpoved.

Kakšne pol leta nazaj sem se celo prijavljal za delo mutlimedijskega skrbnika v Mons hotelu, kjer bi skrbel za tehnikalijo v konferečnih sobah… to bi bila majka od službe, ker bi poskrbel, da bi bilo vse tipi top. Zakaj? Ker točno vem, kakšne pizdarije so se meni osebno dogajale, ko sem hodil na konference, predavanja in druge dogodke, kjer sem skoraj vedno naletel na nesposobne multimedijske tehnike, ali pa jih kot nalašč takrat sploh ni bilo več v službi, da bi poskrbeli za NEDELUJOČO opremo. Tragedija svaki dana. A žal nisem bil sprejet za delo. Dam roko v ogenj, da so vzeli spet kakšnega pacienta brez praktičnih izkušenj. Od takrat še nisem imel nobenega snemanja tam, zato ne vem.

Slika je simbolična in predstavlja moj pogled, ko pridem na teren. (na listu je napis "Do not touch any of these wires")
Slika je simbolična in predstavlja moj pogled, ko pridem na teren. (na listu je napis “Do not touch any of these wires”)

Kaj mi preostane v takih primerih? Naj protestiram in naročniku rečem, da niso zagotovljeni minimalni pogoji za snemanje? Naj grem osebno na dom tehnikarja zbrcat? Ali naj požrem, naredim kolikor se da rešljiv končni izdelk in tvegam zaupanje naročnika v moje strokovno delo? Da ne omenjam še podplačanega dela v tej stroki.

Malce v premislek.

LP
Juvan

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.