Ne potrebujem mizarja. Imam žago in žeblje doma!

Zelo rad bi slišal kakšno anekdoto mizarjev, ki jim je stranka zavrnila ponudbo izdelave kuhinje češ, da imajo orodje doma in si jo bodo sami sestavili. Tovrstno situacijo se da pretvoriti v praktično vsak rokodelski strokovni posel, tudi v video produkciji. In to se očitno v video produkciji pogosto dogaja.

Tako kot v vsakem strokovnem poslu, je tudi v video produkciji potrebna specializacija, ogromno izkušenj in profesionalna oprema, da se lahko ustvari kvaliteten izdelek. To pomeni, da se za vsak zastavljen projekt vloži ogromno ur predpriprav – kaj se bo snemalo, na kakšen način, kje in kaj vse se potrebuje za kvaliteten izgled. Za izvedbo se potrebuje profesionalna oprema, ki je običajno v vrednosti nekaj pet-mestnih števil in več. Potrebuje se pa še ogromno znanja, da se izdelek kvalitetno  sestavi na računalniku. Preprost projekt lahko obsega tudi več mesecev dela.

Me prav zanima, kakšne odzive bom prejel, če bom drugim ponudbam odgovarjal na način, kot sem ga opisal v naslovu. Tak odziv sem prejel osebno in me je zelo razočaral. Pa ne zato, ker bi razumel kot osebni napad, ampak kako neizobražene podjetnike imamo v Sloveniji, ki ne znajo aplicirat lastne rokodelske stroke na različna področja. Zato sem primer mizarske žage in žebljev prijazno uporabil v odziv in s tem verjetno za vedno zaključil s “potencialno” stranko. Ne bodo me več niti kontaktirali, ko bodo enkrat razumeli poanto. Žal se ne bodo mogli pohvaliti z lepim videom, kot smo ga za drugega bolj razumljivega naročnika ustvarjali nekaj mesecev.

Naj vam tekne!

LP

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.