Kuharski recept za pečenje grafične kartice

Dobra grafična kartica je nepogrešljiva komponenta v post-produkcijskem procesu. Namreč, ker novejše grafične kartice zmorejo prevzeti precej procesorskega bremena pri obdelavi, predogledih in izvozu video izdelkov, niso več namenjene le igračarski industriji. Grafična kartica je po ceni skoraj toliko vredna kot boljši procesor, ampak zmore pa nekatere operacije izvesti tudi 10x hitreje. Zato nam je škoda vreči v koš dve nekoč zelo popularni kartici, ki sta iz neznanega razloga prenehale delati. Čas je, da obudimo Nvidijini kartici EVGA GTX 580 z naslednjim kuharskim receptom:

Pečenje grafične kartice izvajajte na lastno odgovornost. Namreč, v prvem primeru smo pečico nastavili na preveč stopinj (230°C) in jo pekli 8 minut, kar je povzročilo odstopanje čipov in eksplozijo kondezatorjev. V drugem primeru smo nastavili temperaturo na približno 205°C in le 5minut peke. Po preteku časa smo z rahlim odpiranjem in zapiranjem vrat preprečevali nadaljnje segrevanje kartice in zlitin. Po popolni ohladitvi jo le za kratek čas vstavimo v računalnik, saj lahko brez hladilnih reber prekurimo procesor. Če se slika pojavi na zaslonu, potem je peka uspela. Če ne, ponovimo vajo in jo pustimo peči le minuto dlje. Ali po občutku!

Pa ne pozabite dodati termalno pasto med procesorjem in hladilnimi rebri, ko jo sestavljate v prvotno obliko. Brez nje se bo grafična precej bolj segrevala.

Dober tek!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.