Ideje za (kreativne) podjetnike: Kako izkoristiti prednosti video promocije

Glavni cilj vsakega podjetja je prodajati svoje izdelke ali storitve. Brez prodaje ni denarja, brez denarja ne moremo preživeti. Dejstvo je, da stranke same od sebe ne bodo prihajale k vam. Zato se morate oglaševati preko prijateljev, znancev, preko oglasnih sporočil in navezovati poslovne stike. Prisotnost na družabnih omrežjih (Facebook, Instagram, Linkedin, Pinterest) je ključna za prepoznavnost. A zakaj ne bi izkoristili še video marketinga, ki je danes zelo pomemben za lastno samo-promocijo. Svojo prisotnost na spletu tako razširite z videom še na Youtube, Vimeo in kot dodatna vrednost na Facebooku in Instagramu.

Tovrstni prispevek je nastal po navdihu umetniške osebe Robert Lisac, ki se je udeležil našega predavanja: Snemanja za začetnike in že pričel aktivno uporabljati pridobljeno znanje. Robertov najnovejši video vključuje nekaj izboljšav pri promociji tečajev izdelave mozaikov. To bi lahko počeli vsi mali ali veliki podjetniki pri izboljšanju svojega posla.

Večja podjetja si pogosto omislijo le profesionalne daljše predstavitve podjetja z lastno zgodovino, dosežki in prednostmi, kar je sicer dobro za pristajalno spletno stran, ampak za nadaljnje promoviranje podjetja zelo togo. Boleče dejstvo je, da velika večina ljudi video ne gleda dlje kot minuto, zato daljše predstavitve ne bodo tako pogosto gledane. Redka podjetja posežejo po krajših sporočilih, utrinkih iz podjetja, izkušnjah in drugih vsebinah, ki bi zanimale širši spekter gledalcev in hkrati potencialnih kupcev.

Zato iz našega stališča prilagamo nekaj idej prednosti video promocije, ki bi si jih morali privoščiti mali podjetniki in večje korporacije za povečanje prodaje. Za te vrste “promocij” ni potrebno najemati profesionalnih video produkcij, ampak se lahko izvedejo že z nekaj lastne samoiniciative.

  • Najava novosti v podjetju.
  • Prvi občutki ob splavitvi novega izdelka in kaj ta novi izdelek je.
  • Utrinki iz pomembnih dogodkov/obiskov.
  • Utrinki/komentar iz obiska tematsko povezanih sejmov/dogodkov.
  • Vabila na predavanja/dogodke, kjer boste prisotni.
  • Zanimive stvari, ki smo se jih priučili za dodano vrednost izdelkom.
  • Zabavni video posnetki, kaj vse lahko stranke počnejo z vašimi izdelki (poleg tistih, katerim so namenjeni).
  • “Fun-facts” zanimivosti iz vašega področja.

To je le nekaj možnih predlogov, ki so preprosta za izvedbo. Snemanje solidnih video posnetkov zahteva nekaj osnov uporabe (foto)kamere in temeljito prebran brezplačni e-priročnik10 REŠITEV NAJPOGOSTEJŠIH NAPAK V VIDEO PRODUKCIJI. Snemanju s pametnimi telefoni se raje izogibajmo iz več razlogov. Z razlogom video produkcije uporabljamo vrsto različne drage tehnike.

Na temo video snemanja pa bomo izvajali tudi posebna predavanja za začetnike.

e-knjiga-osnove-video-snemanja

One thought on “Ideje za (kreativne) podjetnike: Kako izkoristiti prednosti video promocije

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.