Dejstva, ki bi se jih večina podjetnikov morala zavedati

V današnjem času – 21. stoletju, ko nas obkrožajo pametni telefoni, pametne tablice, pametni avtomobili, hitri računalniki in bliskovit internet smo tudi ljudje praktično odvisni od vsega tega. Edina širša skupina ljudi, ki je od naštetega odvisna v manjši meri, so upokojenci in najmlajši. Po eni strani so napravice priročne, vendar znajo iti marsikomu tudi že na živce. Na srečo ali na žalost, odvisno na katerem bregu stojite, se s temi ”inovacijami” vsi bolj povezujemo in smo z vsem bolj na tekočem. Po eni strani je to raj za ugodnejše oglaševanje, vendar smo v zasebnem življenju veliko krat že naveličani vsega oglasnega posiljevanja. Ob tem pa pozabljamo na to, kako so nas že od nekdaj posiljevali z oglasi na televiziji, v časopisih in revijah.

  1. TV oglaševanje ni več najbolj efektiven način pridobivanja strank
    Marketing danes daje ogromno poudarka na spletnem oglaševanju, kjer je prisotnih mnogo več “gledalcev”, kot jih bo televizija sposobna privabiti. Razlika je tudi v strošku oglaševanja – za splet gre tudi 100x manj finančnega vložka za podobno učinkovitost. Televizije izgubljajo svoj primat oglaševalskega kolača, zato tudi ni nenavadna poteza ProPlus (PopTV, Akanal) podjetja, da prisilno zaračunavajo svoje programe za vsakega naročnika televizijskih programov. Samo vprašanje časa je, ko televizije sploh ne bomo več gledali.
  2. Izdelava video promocije ni več le domena večjih video produkcij
    Kamera in dodatna oprema ni več finančni vložek pet, šest in več mestnih številk. Danes se lahko večina profesionalnih izdelkov opravi že z nekaj deset tisočakov evrov vredno opremo. To pomeni, da je oprema bolj dostopna in konkurenčnost večja. S tem so tudi cene bolj dostopne širši sferi. Danes se veliki in dragi projekti delajo le še preko poznanstev in seveda s podjetji z globokimi malhami. Kvalitetna izdelava video promocije je torej zelo dostopna vsakomur.
  3. Spletna stran ni več le predstavitvena stran, ampak jo je potrebno redno dopolnjevati
    Dolga let nazaj je bilo pomembno, da si se oglaševal v časopisu, potem z letaki in panoji, redki so se oglaševali na televiziji. Ob vse bolj popularnem spletu je bilo že kul imeti osnovno predstavitveno spletno stran. Danes je potrebno za večjo informiranost potrošnikov tako stran tudi redno nadgrajevati. Naša generacija je odvisna od informacij preden se za nakup ali najem storitve tudi odločimo. Le v redkih primerih vse potrebno izvemo od ust do ust. Osvežena spletna stran z aktualnimi informacijami, opisi, predstavitvijo in zanimivostmi je vsekakor nujno potrebna.

Na podlagi teh dejstev ni več izgovorov, da za vlaganje v oglaševanje in spletno prisotnost ni denarja. Včasih si tega res ni mogel privoščit vsak, ampak zdaj je to drugače. Še celo z nekaj samo-iniciative se je možno določene stvari priučiti in jih opravljati poleg rednega posla. Recimo nekaj idej za podjetnike kako izkoristiti video promocijo. Na spletu je moč najti mnoge vodiče postavitve spletnega CMSa (WordPress) in njegove uporabe. Tudi Facebook ni več tako tuj, da ne bi poskusili narediti kakšno oglaševalsko kampanjo.

Video snemanje danes ni več komplicirana znanost. Res je, da ima vsaka (tudi profesionalna) kamera svoje hibe, a to ne pomeni, da s tem kar že imate, ne morete narediti spodobnega izdelka. Vzeti si morate čas, prebrati kakšno čtivo, eksperimentirati, narediti načrt, se udeležiti kakšnega izobraževanja in poskusiti najti pravo pot načina snemanja in objavljanja. Če vas zanima kvalitetna izdelava video promocije, lahko še vedno kontaktirate nas.

Naj vam tekne!
JuvanNet

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.