Triki

[VODIČ] Kako ustvariti GIF animacijo iz video posnetka?

Svetovni splet preplavljajo video posnetki takšnih in drugačnih zvrsti. Veliko jih je namenjenih oglaševanju, izobraževanju in zabavanju publike. Ker pa v mnogih primerih gledalci nimajo časa pogledati celotnih video posnetkov, so GIF animacije več kot odlične za hitre prikaze bistva. GIF animacije iz video posnetka niso vsiljive, nimajo zvočne podlage in so bolj preproste za deljenje.

GIF animacija iz video posnetka ni nič drugega kot zelo kratek video medij, ki mu manjka precej vmesnih sličic in je okrnjene kvalitete. Razlog za to je zelo star slikovni format, ki je včasih služil le za animacijo ‘smejkotov’. Danes ta format uporabljamo tudi za animacije video posnetkov. Posledično lahko 10 sekund animacije zasede več prostora kot precej daljši in lepši video v običajnem .mp4, .avi ali .wmv formatu. Razlog za nastanek takih animacij je v nalezljivosti kratkih in zabavnih sporočil. Celo Facebook je v zasebnih sporočilih dodal tisoče znanih GIF animacij, ki so nastale iz izsekov znanih filmov, serij in oddaj.

 

Za naše zveste bralce smo pripravili celoten vodič priprave take GIF animacije s pomočjo brezplačnih programov. Na spletu najdemo veliko brezplačnih spletnih aplikacij, ki pretvorijo obstoječe video izdelke v želene GIF animacije. Ponekod jih lahko celo opremite s poljubnim tekstom. Vendar nam te spletne strani običajno v animacijo vrinejo še kakšen oglasni tekst. Mi pa vam bomo razkrili, kako pripraviti kratek video izdelek, mu dodali želene tekste in ga pretvorili v priljubljeno GIF animacijo.

Izvedeli boste tudi:

  • Kam naložiti GIF animacijo za deljenje.
  • Kako pravilno deliti GIF animacijo na Facebook.
  • Primerna velikost in dolžina GIF animacije.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.