Več-sedežna kolesa v Kopru

Ena od najnovejših atrakcij v Kopru so več-sedežna kolesa, kjer se lahko 2 ali 4je usedejo na štirikolesnik in vsi hkrati pripomorejo k premikanju kolesa. Gre za neko zasebno turistično atrakcijo Eco-Fun, kjer za precej zasoljeno ceno ponujajo kolesarjenje po obali. Za razliko od ljubljanskega BicikeLJa, prva ura nikakor ni brezplačna, poleg tega je količina teh koles še bolj omejena.

Kar se tiče teh koles me zmoti nekaj stvari. Štirikolesniki so precej preveliki za običajne kolesarske proge (ki jih ob obali Kopra ni bilo videti), obenem pa dobesedno ovirajo motorni promet, ker so štirikolesniki preširoki, da bi jih avto brez ogrožanja prehitel. Težko verjamem, da bi se taka kolesa obnesla v Ljubljani, kjer je že tako zanemarjen kolesarski promet.

Tokrat še video zadeve v akciji:

LP
Juvan

PS: Čeprav je ta turistična zadeva že v teku, je njihova uradna stran podrtija (pravzaprav niti postavljena še ni)

PSS: Ker večkrat dobimo povpraševanje glede koles naj pojasnimo, da smo le video produkcija in ne ponudnik voženj s kolesi!

2 thoughts on “Več-sedežna kolesa v Kopru

  1. hm, sem jaz tudi malo zabuljil v te 4 kolesnike, kar sicer lahko počnem vsak dan….sicer tudi meni ni jasno, kako naj bi izgledalo koleasrjenje po Obali s temi modeli, ker že sam kolesnik zasede oba pasova kolesarskesteze, kjer pač ta je….in če bi hotel iti recimo iz Kopra v Izolo ob morju, potem enostavno zapreš promet v drugo smer po kolesarski….
    sila nefunkcionalna reč tej okretniki, čepraqv, kot si rekel, atrakcija….še večja bo, ko se bo kateri skipal na bok ali policaja na kolesu podrl…. 😎

  2. Hoj , pri iskanju na netu sem naletel na vas. Prosil bi te za eno pomoč. Videl sem vaša kolesa ki jih imate v Kopru in me zanima kje se jih da kupiti? Imaš kakšen link ? Rad bi razveselil otroke za poletje 🙂 Hvala in lep dan

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.