Triki za dinamične video posnetke brez uporabe drage opreme

Nakup video produkcijske opreme lahko krepko udari po žepu. Večjo kot imamo kamero, bolj stabilna mora biti dodatna oprema. Kar je še dražje in bolj nerodno za shranjevanje, prenašanje in postavljanje. Da ne omenjamo niti nujno potrebnega večjega prevoznega sredstva. A tokrat ne bomo omenjali tegob profesionalnih video produkcij, ampak bomo razkrili nekaj preprostih trikov dinamičnih posnetkov s popolnoma osnovno video opremo.

Ti triki za dinamične video posnetke so preprosti in z nekaj občutka lahko izgledajo čisto profesionalno. Kakor, če bi to počeli z namensko opremo. Velika večina se vas niti ne zaveda, da že z osnovno opremo lahko ustvarite zanimive izdelke. Za namen prikaza teh trikov smo uporabili majhno leseno lutko, ki sedi na analognem fotoaparatu pred poslikanim platnom, za snemanje pa miniaturni stativ in telefon. Seveda smo še malce osvetlili.

  • Nagib stativa – kamero usmerimo tako, da je stabilna in naravnana na dveh nogicah stativa. Tretjo nogo stativa lahko skrajšamo in vse skupaj nagnemo naprej/nazaj. Med nagibom nežno poravnavamo glavo stativa.
   dinamicni-trik-v-video-produkciji-nagib-stativa
  • Stativ kot stabilizator za kamero – če obrnemo stativ s kamero na glavo in zelo na rahlo prijemamo za eno od nog, ki je najbolj na sredini, bomo dobili zelo stabiliziran video posnetek.
   dinamicni-trik-v-video-produkciji-stabilizirana-kamera
  • Dolly slide tehnika – s kamero na papirju  in na gladki površini lahko ustvarimo tehniko drsenja levo ali desno. Potencialno tudi naprej in nazaj.
   dinamicni-trik-v-video-produkciji-dolly-slide-tehnika

Video produkcija ni le kupovanje nešteto različne opreme. Velikokrat šteje iznajdljivost z obstoječo opremo in kaj vse lahko iztisnemo iz nje, če jo le dovolj poznamo. Ko enkrat začnemo investirati v opremo, je to jama brez dna.

Naj vam tovrstni triki služijo tako v profesionalne kot hobi namene, predvsem pa ne pozabite na svojo kreativnost. To je v video produkciji pomemben faktor. Poleg vseh tehničnih znanj o video snemanju.

Naj vam tekne!

One thought on “Triki za dinamične video posnetke brez uporabe drage opreme

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.