Statistike obiskov in prihajajoče povezave v WordPressu

Čisto odvisno, koliko vam vaš blog ali stran pomenita, in koliko želite imeti obiskano stran, lahko povsem preprosto merite statistiko in povezave, ki vodijo na vaš blog/stran. Če že pišete zanimivo vsebino, zakaj ne bi spremljali še odziv spleta? Je povsem enostavno. Tako boste na tekočem, katera vsebina se prijemlja pri obiskovalcih in katera ne. Če objavite nekaj zanimivega, kar se bo širilo kot virus, vam bo zanimivo slediti iz kje vse so se prikazali naključni obiskovalci.

Naložiti morate le en dodatek – WordPress.com Jetpack in pa registrirati se morate na wordpress.com. Jetpack vam omogoča več različnih aplikacij, med drugimi tudi sledenje in zbiranje podatkov o vseh obiskih in iz kod prihajajo obiskovalci. Vse te podatke si zapisuje wordpressov strežnik, tako da ob premestitvi bloga ne izgubite nobenih predhodnih podatkov. Ko vklopite WordPress Stats aplikacijo v Jetpack adminski konzoli se bo začelo zbiranje podatkov.

Ko si vse nastavite, vam na Dashboard sprva prikaže prazno statistiko, vendar bo kaj kmalu izgledalo nekaj takega;

Pod gumbom “View All” se vam odpre celotna stran še z podrobnejšo statistiko, vključno s povezavami do strani iz katerih so prišli obiskovalci, kateri so bili popularni iskani ključi, najbolj klikani linki na vašem blogu in še kaj. Statistika se vodi realtime, kar pomeni da se vsi obiski vpisujejo sproti in vam zato poda zelo natančne številke. Se splača prečesat zadevo.

LP
Juvan

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.