Snemanje sivke z 50mm f/1.8 – Makro obročki – Magic Lantern

O sami makro fotografiji oziroma videografiji sem pisal že pred časom, ko sem se začel ukvarjati z zelo približanimi posnetki raznih zadevščin. Doslej nekih izdelkov nisem dajal javno, zato tokrat prvič objavljam tri zaslonske slike iz treh posnetkov narejenih z istim objektivom, vendar na drugačen način. Ker gre za originalno video posnetke, zaslonske slike niso najbolj ostre. Narejene pa so z Canonovim objektivom 50mm f/1.8 na 5D MK3 aparatu. Vse snemano v RAW video načinu.

Prva zaslonska slika ni dvoma da gre za 50mm objektiv, ta lepi blurček in skorajda najbližja relacija od objekta, ko še kaj dobim v fokus.

Lavender Flower - JuvanNet

Pri drugi zaslonski sliki gre za dodane nastavke makro fotografije, kjer pri snemanju najbolj šteje kirurška roka. Predvsem če se hkrati igraš še sliderjem. Sama rastlina je še vedno prepoznvna po svoji barvi in obliki.

Lavender Flower in Close Up - JuvanNet

Pri zadnji zaslonski sliki pa gre prav tako za makro video posnetek, vendar narejen s pomočjo dodatnega zooma na vrhnji del cveta sivke. Namreč, RAW snemanje na Canon 5D MarkIII mi omogoča, da lahko snemam video posnetek povečave v liveview funkciji. Torej si lahko predstavljate tisti beli kvadratek na vrhu cveta, ki ga zajemam v video traku. Pri tovrstnem slajdanju na tračnici pa moraš imeti že bolj mirno roko kot kirurg. Že prdec naredi tak grd jelly efekt, da sem lahko veliko posnetkov vrgel v koš.

Lavender Flower in Extreme Close Up - JuvanNet

Še postavitev opreme v dnevni sobi:

Snemanje sivke-JuvanNet

 

In še video z nekaj makro klipi na željo bralcev:

Naj vam tekne,

LP
Juvan

PS: Sliko na platnu v ozadju je narisala sestra.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.