Predstavitveni video kuharja Tin Georges [Intervju]

Ker produkcija JuvanNet ni le običajna video produkcija, tokrat ne objavljamo le končnega video izdelka. Pripravili smo še kratek pisni intervju z osebo, s katero smo ustvarili predstavitveni video za Youtube kanal. Gre za mladega kuharja: Tin Georges, ki ima velike želje ter načrte v svoji poklicni smeri in vsekakor občutek za kuhanje. Ker sami radi primerjamo svoje delo z delom drugih, je tudi kuhanje umetnost pravih sestavin in iskanje pravega okusa. Za sam predstavitveni video smo izbrali kar mavrično torto, saj Tin zelo rad uporablja barve pri svojih jedeh. Seveda torta ni le izgledala dobro, ampak je povrh vsega bila zeeeloo okusna. Preberite si spodnji intervju in na koncu ne spreglejte še končnega izdelka.

Tin, imeli smo te priložnost spoznati kot zelo nadarjenega srednješolca, ki ve, kaj želi početi v življenju in temu tudi vztrajno sledi. Kdaj si se navdušil nad kuharijo in od kod vsa ta vnema?

Nad kuhanjem sem se navdušil že v otroštvu, ko sem opazoval nono pri vsakdanjem kuhanju za svojo družino. Resneje sem se začel zanimati pri devetih letih, ko sem začel spremljati kuharske oddaje, kupil sem si kuharske knjige in eksperimentiral z recepti za mojo družino. Že takrat sem se navdušil nad Hestonom Blumethalom in vsa leta je ostal moj največji vzornik, saj skuša s hrano pripovedovati zgodbe in kulinariko podati kot doživetje in ne le vsakodnevno opravilo. Poleg njega so moji vzorniki še Ferran Adrià, Grant Achatz, Massimo Bottura…

Verjetno je pri kuhanju tako, kot v video produkciji, kjer so potrebne različne izkušnje in poznavanje sestavin, ki naredijo jed okusno ter privlačno. Koliko let se že ukvarjaš s kuhanjem in kako/kje si pridobil izkušnje?

Snemanje promocijskega videa Tin Georges_JuvanNet (3)

Pri desetih letih sem imel prvo večerjo za goste, ki niso bili moja družina in ideja se jim je zdela zelo zabavna, zato so mi rekli, da bi lahko večerje delali za kogarkoli, ki se prijavi. Tako skupaj z mamo že od leta 2012 prirejava večerje imenovane Tinova kulinarična doživetja, na katerih pripravim štiri hode na določeno tematiko, zraven je vinski sponzor, midva z mamo se tematsko oblečeva in urediva prostor. Tako sem skozi leta imel že več kot petdeset večerij, s katerimi nabiram izkušnje in sredstva za šolanje v tujini.

Omenil si, da pripravljaš družabne kuharske večere v zameno za prostovoljne prispevke. Kam se odpravljaš po končanem šolanju v Sloveniji?

Po končani gostinski srednji šoli hočem oditi v tujino na dodatno nabiranje znanja. Trenutno se še odločam med Londonom in Parizom, vendar sem odprt za kakršnokoli možnost. Najverjetneje bom šel na prestižno šolo Le Cordon Bleu, na katero je hodila tudi znana kuharica Julia Child. Šola ima po svetu več kot dvajset lokacij na izbiro. Da bi lažje dosegel cilj na večerjah zbiram prostovoljne prispevke. Ljudje mi v skrinjico dajo toliko, kot si mislijo, da si zaslužim.

Na spletu si prisoten tudi kot Tin Georges in svetovno občinstvo te lahko spremlja preko Youtube kanala z unikatnimi recepti. Ekipa JuvanNet je imela priložnost ustvariti predstavitveni video za ta kanal in tako dodati še svoj ‘prostovoljni prispevek’ k tvoji podjetniški poti. Kaj je glavni namen tvojega Youtube kanala?

Z Youtube kanalom se skušam predstaviti tudi gurmanom izven Slovenije in jim pokazati različne recepte, ki jih lahko sami preizkusijo. Videe poskušam vedno prilagoditi temi, ki je trenutno popularna oz. o kateri se veliko govori. Vedno si video najprej zamislim v glavi, nato zapišem ideje na list in jih pretvorim v scenarij. Nato posnamem vsebino, jo uredim ter dodam ustrezno glasbo ter privlačen thumbnail. Za snemanje uporabljam Canon EOS 70D z WiFi z objektivom EF-S 18-135 IS STM in stativ Velbon EX-888. Videje urejam z MAGIX Movie Editorjem Pro, za osvetlitev pa uporabljam dve Softbox konstanti luči 60W.

Si kot začetnik v video sferi morda našel kakšne uporabne napotke iz našega e-priročnika pri snemanju svojih kuharskih podvigov?

Kot začetnik seveda še ne obvladam vseh opravil in delam napake tako, da mi pridejo napotki tako, kot v vašem priročniku zelo prav. Največ napotkov sem uporabil za osvetlitev, ročno ostrenje in pa prave nastavitve kamere.

Kot omenjeno, smo video izdelali v dobrodelne namene. Tinu bo zagotovo dobro izhodišče za nadaljnje ustvarjanje na svojem Youtube kanalu, mi pa bomo izdelane posnetke tudi dobro vnovčili za naše nadaljnje ustvarjanje. Pri svojem delu smo uporabljali opremo Sony A7s s Atomos Shogun snemalnikom in vse zajeli v 4K resoluciji, razen treh počasnih posnetkov, ki so bili narejeni direktno s Sony A7s v HD resoluciji. Za osvetlitev Tina smo uporabljali dva soft-boxa in dva dežnika za belo ozadje. Dinamične gibe sta omogočila Konova slider in Kesslerjev jib. Audio smo snemali preko Rode Videomic direktno na Atomos Shogun snemalnik.

Naj vam tekne!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.