Panasonicov GH2 odslej v obliki G6 z boljšimi karakteristikami

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Le redki vemo, da je Panasonicov GH2 DSLR v resnici pravi mali stroj za video produkcijo. Njegov naslednik GH3 je sicer še izboljšan, a zanimiva informacija o identičnem senzorju GH2 v najavljenem G6 modelu bi presenetila vsakogar. Kot kaže so se pri Panasonicu odločili znatno nadgraditi senzor in pridobiti možnost snemanja v fullHD 1080p s 60 fpsji in za nameček dodali še focus peaking. Slednjega nima vgrajenega niti GH3 model, ki pa zanimivo, ima povsem drug (manjši) senzor od starejšega brata. Fokus peaking je zelo pripravna funkcija DSLRjev in tudi video kamer, kjer se na LCD zaslonu začnejo pojavljati določene barve pikic, ko je nek element v kadru pravilno izostren.

Panasonicov G6 model bo vseboval:
3.5mm mic priključek, ki bo v sprednjem delu kamere
Nova funkcija stop motion animacij
Timelapse video mode
Progressive AVCHD 2.0, 1080/60p
24p in polna ročna nastavitev
Focus peaking
Zoom stikalo ob sprožilcu
OLED EVF
40fps burst mode

Novi G6 model bo imel nastavljiv OLED zaslonček, HDMI pa so premaknili na desno stran in s tem naredili zanimivo gesto. Namreč, na levi strani so vsi štrleči kabli moteči v video produkciji, saj jih je treba nekako speljati mimo pogleda snemalca do zunanjih monitorjev in drugih modulov. Hkrati so morali SD slot dodati k bateriji spodaj.

Cena novega G6 modela naj bi bila okoli 750 ameriških dolarjev, ostaja pa pri starejšem AVCHD zapisu z omejenim podatkovnim zapisom. Medtem je GH3 že dobil ALL-I opcijo za višje podatkovne zapise. A tudi tukaj ne gre preveč skrbeti, v kolikor bodo neuradni razvijalci hacka za GH2 prešli tudi na G6 in odprli več možnosti dela s DSLRjem, bo to vsekakor nova gorila za delo v video produkciji. Če bi se morali odločati med Canon Rebel serijo in Panasonicovim G6, ostane to le še retorično vprašanje. Novi model pričakujemo v prodaji v maju.

Vir: eoshd

2 thoughts on “Panasonicov GH2 odslej v obliki G6 z boljšimi karakteristikami

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.