Z video montažo do ogrevanega prostora

Sicer ne vem koliko točno imajo vaši radiatorji v stanovanjih temperaturo pri polnem delovanju, predvidevam da nekje od 50-60°C. Glede na to, da se jih lahko dotikamo tudi več sekund, se z njimi ni ravno mogoče speči. V moji sobi radiatorja sploh ne potrebujem, saj imam za ogrevanje svoj računalnik, ki pri enkodiranju videa doseže do 80°C. Sicer le procesorsko jedro, sama škatla pa precej manj (je treba všteti še segrevanje napajalnika in ostalih komponent).

Kot je razvidno iz slike, gonim nove komponente do enomoglosti. Kar se pa precej pozna pri temperaturah procesorja, ki ima žal precej slabo BOX hlajenje. Torej če me v sobi zebe, v enkodiranje pošljem en video in bom najhitreje ogrel prostor =)

LP
Juvan

 

2 thoughts on “Z video montažo do ogrevanega prostora

  1. Če hočeš imeti termofor za ponoči si pa kupi HP-jevega prenosnika. Po enem mesecu uporabe je pri nekaterih modelih hladilni del že tako umazan, da gre včasih sistem v shut-down iz preventive…

  2. To sem tudi jaz dobil kakšne feedbacke, da se HPji ful grejejo. Sicer pa prenosniki za splošno uporabo niso najboljši za video produkcijo. Imel pa sem možnost testirat nekaj modelov Fujitsu Siemens, kjer sta se dva modela dobr odrezala. En za več k tri jurje evrov, drug pa okol jurja in pol.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.