Video

Logitech video natečaj – dva moja izdelka #1

Najraje snemam tematsko usmerjene stvari, ki jih določijo drugi. Tokrat imam priliko sodelovat v video natečaju mimovrste=) trgovine, kjer je treba posneti karkoli v zvezi z “Logitech” izdelki. Odlično! Idej imam toliko, da jih sproti ne dohajam, ene so težje izvedljive, druge povsem preproste. Čeprav bo zmagovalen le en video vsakega posameznika, se glede tega niti ne sekiram – važno, da se ob izdelavi zabavam in da dobim prvo nagrado =) .  Začel sem s povsem preprostimi izdelki, z najmanj resourci, zdaj pa počasi izvajam težje ideje. V teh 9ih dneh bom definitivno nakazal še kaj, kar bo tudi mene osebno presenetilo. Konkurenca pa je tudi iz dneva v dan večja…

Za začetek sem posnel slednja izdelka; prvi je za Logitech Z-2300 zvočniški sistem, kjer sem se poigral s tehniko fokusiranja, HDR efekta in animiranih tekstov. Preprosto in lepo na pogled.

Drugi video je zahteval že malce več razmišljanja o scenariju, prvič sem se poigral tudi s stop-motion tehniko. Glasbeno podlago  sem tudi komaj našel in jo še malce predelal. Najbolj me je zabavala scena s premikanjem miške po vertikalnih površinah – patex saves! Pri sceni s ptičom sem želel doseči en efekt globinskega zooma, kjer bi miška ves čas ostala ob kotu plana, vendar se mi ni najbolje izšlo (to tehniko sem se spomnil iz animejev in bi bila kot nalašč za to sceno). Vse ostalo je pa le premakni-slikaj =)

En video imam še v montažnem stanju, za dve ideji pa moram še spisat scenarij in storyboard, šele potem se lahko spravim k snemanju. Res uživam v takih stvareh… seveda, dokler je neka tematika, okoli katere se lahko zabavaš.

Upam da vam je teknilo 😉
LP
Juvan

5 thoughts on “Logitech video natečaj – dva moja izdelka #1

  1. Luštna videa 🙂
    Tut jest bom verjetno prispeval enga, sam še nism niti začel 😉

    Vidim, da si multimedijec. Na kero šolo si hodil?

    LP

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.