Nedelovanje “Category-ID” pri WordPressu

Če ste eden tistih nesrečnežev, ki bi radi iz wordpressa naredili vse živo, potem vam bo v primeru uporabljanja Category-ID funkcije pri oblikovanju kategorij tole zelo koristen napotek.

Zdaj že nekaj dni se zafrkavam z določeno funkcijo wordpressa, ki omogoča, da naše kategorije poljubno oblikujemo. Za vsako kategorijo lahko ustvarimo poljuben prikaz in dizajn. Doslej je delovalo, da si v adminski konzoli pogledal številčni ID tiste kategorije in v mapi wordpressa skopiral identični fajl “category.php” v “category-1.php”. Slednjo datoteko si preuredil po svoje in kategorija pod ID “1” je bila prikazana drugače.To je delovalo do 2.9 verzije wordpressa. Delovalo je ne glede na slug vaše kategorije ( www.mojastran.com/categories/vasakategorija ali www.mojastran.com/podrocja/vasakategorija ).

Po novem vam ta funkcija ne bo več delovala enako. Če ste slučajno spremenili default slug “categories” v kaj drugega, boste sedaj morali vašo templejt ( category-1.php ) datoteko preimenovati v “category-podrocja.php” in s tem vam bo preoblikovalo celotno drevo pod tistim slugom. Neizbežno je popolnoma drugačno razporejanje kategorije (razen če je kdo našel še kakšno rešitev te težave). Načeloma vam varka z “category-podrocja-1.php” ne bo delovalal (vsaj meni ni uspelo).

Rešitve glede posameznega oblikovanja podkategorijah kategorij žal nimam! 🙁

Vir rešitve: bloggingpro.com

7 thoughts on “Nedelovanje “Category-ID” pri WordPressu

 1. odkar sem pri wordpressu začela uporabljati funckijo powerpointa (za fotografije) od takrat naprej je moj blog totalno zmrdan, med seboj slike in teksti zlepljeni in pojma nimam kaj naj naredim. Imaš mogoče kakšen predlog? 🙂

 2. par ljudi mi je pisalo na mail, da ko odprejo moj blog, da so slike ena preko druge zlepljene in da se je enako zgodilo pri besedilu.
  npr če se objavila tekst včeraj in danes v slideshowu fotografije, bo tekst zlepljen preko teh fotografij in nič ni razvidno.

 3. Aha! To je bilo to. Ko sem enkrat odprl stran, se mi je zgodilo enako. Če sem še enkrat refreshal je prikazalo pravilno.

  Tukaj bo verjetno težava v skripti, ki naloži ta slideshow. Najverjetneje je lociran v nogi strani, do kamor se še stran ne naloži, ko tebi že pokaže slideshow. Poglej v nastavitve plugina, če je možno izbrati, kje se nahaja javascripta.
  Za drugo varianto razmišljam, če bi dodala WP-Super-Cache plugin in bi ti stran nalagal mnogo hitreje.
  LP

 4. Malo sem šel pobrskat tale wordpress.com, in žal tudi sam nisem našel funkcije, ki bi rešila tvojo težavo. Še super-cache dodatka nisem uspel najti… niti se ga ne da po lastni izbiri naložit 🙁
  Najbolje bi bilo, če administraciji wordpress gostovanja zatežiš, da ti stran običajno čudno nalaga…
  LP

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.