Nastavitev YouTube velikosti videa v WP prispevkih

Sicer mi je všeč, da se WordPress trudi z vedno novejšimi izdajami svojega sistema, saj mi je olajšal marsikatere stvari, za katere sem prej potreboval na stotine pluginov. Eden od olajšanih je tudi avtomatizirano dodajanje videov iz Youtuba. Prej je bilo treba dodati kak plugin in povezavo ustrezno dodelati, odslej pa Youtube povezavo v celoti enostavno skopiram v prispevek in ga avtomatično prikaže kot vpet video v prispevku.

AMPAK, medtem ko so še med prejšnjimi verzijami omogočali ročno nastavitev velikosti Youtube videa v prispevkih, odslej te opcije ni več in jo KAO samodejno nastavlja. Kar pa žal ni res. Zato sem moral obrnit strica googla, da sem se dokopal do naslednje kode, ki jo vstavimo v “functions.php” datoteko (nekam na konec pred /* End of file functions.php */).

function mycustom_embed_defaults($embed_size){
if( is_single() ){ // If displaying a single post
$embed_size[‘width’] = 620; // Adjust values to your needs
$embed_size[‘height’] = 400;
}
if( is_page() ){ // If displaying a single post
$embed_size[‘width’] = 620; // Adjust values to your needs
$embed_size[‘height’] = 400;
}

return $embed_size; // Return new size
}

add_filter(’embed_defaults’, ‘mycustom_embed_defaults’);

V mojem primeru je prispevek širok 620 pikslov, zato je velikost videa (width) nastavljena na to širino. Zadevo shranite in voila!

AMPAK! Spet nastane težava s tem ročnim popravkem, ki pa ga Jetpack dodatek v WordPressu ponovno povozi s svojimi gadnimi vrednostmi. Zato bo potrebno iti v Jetpack > Jetpack in najti balonček “Shortcode Embeds“, kjer stisnemo “Learn more” in takoj zatem se zraven pokaže še “Deactivate“. Push that button!

Wordpress Jetpack Shortcode

Naj vam tekne!

LP
Juvan

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.