Ko hlajenje na procesorju računalnika ne deluje več

… in to opaziš mnogo kasneje, vmes še narediš precej video-produkcijskih stvari, laufaš računanik 24/7 in se končno opogumiš in narediš sezonsko čiščenje zaprašene škatle. Takrat pa ponesreči ugotoviš, da je glavni ventilator srca računalnika nepopravljivo umrl. Si predstavljate, da človeku crkne samo-ohlajevalni sistem potenja in se v nedogled gonil okoli? Sem prepričan, da bi slej ko prej srce, možgani in še kakšen organ kaj kmalu odpovedali. Tako se je počutil moj računalnik, ki je delal tudi brez hladilnega sistema… a jaz sem se repenčil, zakaj za vraga dela tako počasi in se stalno sesuva. Glej no glej. Da ne omenjam, koliko nepotrebnih štukanih kablov sem imel notri… jezus kristus, kaj sem jaz to zadnja leta notr nametaval.

In kot nalašč danes tudi ni odprte nobene računalniške trgovine, naročanje preko spleta bi se zavleklo v konec naslednjega tedna, konkretnih rezervnih delov pa nimam. Ampak sem se slučajno spomnil, da imam vsaj dva napajalnika, ki imata obsek ventilatorja, ki presega trenutnega (ker imajo rebra na procesorju možnost dveh dimenzij ventilatorjev). Zato vržem iz omare en nedelujoč napajalnik, odšraufam dol ventilator, iz starega odrežem konektor in ga prispajkam na večjega ter privijačim nazaj na rebra. Gor pade k ata na mamo. =) Spodaj na slikici imate novi ventilator v akciji, starega za v kanto, razdrt napajalnik in mojo kišto pri odpiranju (že malo očiščeno).

Glede na to, da trenutni ventilator bolje hladi od prejšnjega, bi ponovno lahko svojega Q6600 navil iz 2400Mhz na 3200Mhz =)

LP
Juvan

PS: Slikal sem z SGS2

PS2: Tista škatlica na dnu kište je pretočni kanal z dodatnim ventilatorjem direktno na grafično kartico… tudi ta ima totalno v riti hladilni sistem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.