Nedelovanje “Category-ID” pri WordPressu

Če ste eden tistih nesrečnežev, ki bi radi iz wordpressa naredili vse živo, potem vam bo v primeru uporabljanja Category-ID funkcije pri oblikovanju kategorij tole zelo koristen napotek.

Zdaj že nekaj dni se zafrkavam z določeno funkcijo wordpressa, ki omogoča, da naše kategorije poljubno oblikujemo. Za vsako kategorijo lahko ustvarimo poljuben prikaz in dizajn. Doslej je delovalo, da si v adminski konzoli pogledal številčni ID tiste kategorije in v mapi wordpressa skopiral identični fajl “category.php” v “category-1.php”. Slednjo datoteko si preuredil po svoje in kategorija pod ID “1” je bila prikazana drugače.To je delovalo do 2.9 verzije wordpressa. Delovalo je ne glede na slug vaše kategorije ( www.mojastran.com/categories/vasakategorija ali www.mojastran.com/podrocja/vasakategorija ).

Po novem vam ta funkcija ne bo več delovala enako. Če ste slučajno spremenili default slug “categories” v kaj drugega, boste sedaj morali vašo templejt ( category-1.php ) datoteko preimenovati v “category-podrocja.php” in s tem vam bo preoblikovalo celotno drevo pod tistim slugom. Neizbežno je popolnoma drugačno razporejanje kategorije (razen če je kdo našel še kakšno rešitev te težave). Načeloma vam varka z “category-podrocja-1.php” ne bo delovalal (vsaj meni ni uspelo).

Rešitve glede posameznega oblikovanja podkategorijah kategorij žal nimam! :(

Vir rešitve: bloggingpro.com

Podobni prispevki